Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe investeringen door de gemeente

Geld voor de toekomst
Foto: Pixabay CC0

Gemeente Son en Breugel moet van de overheid de broekriem aantrekken en krijgt om deze reden ’tonnen minder’. De gemeente heeft echter financieel haar zaakjes goed op orde en kan zelfs investeren.

Een voorbeeld van een nieuw initiatief is de ‘regeling zwemvestje’, waar 17.000 euro per jaar vrijgemaakt wordt om ouders en kinderen te stimuleren hun zwemdiploma’s A en B te halen. ‘Regeling zwemvestje’ gebaseerd op de regeling die er nu al is voor het muziekonderwijs.

“Te weinig geld kan wat ons betreft nooit een drempel zijn om geen zwemdiploma’s te halen”, vertelde wethouder Robert Visser aan Eindhovens Dagblad.

Naast ‘regeling zwemvestje’ wordt er ook geïnvesteerd in het beter toegankelijk maken van bushaltes voor mensen met een rollator of rolstoel.

Er wordt ook druk gezocht naar financiële middelen om nieuwbouw voor basisschool de Sonnewijzer mogelijk te maken, daar waar basisschool de Gentiaan (de Ruimte), basisschool de Stokland en basisschool de Bloktempel recent nog in nieuwbouw getrokken zijn. Ook zijn er plannen voor nieuwbouw voor basisschool de Regenboog die meegenomen zijn in het project om het centrum van Breugel opnieuw in te richten.