Office Centre op Ekkersrijt sluit deuren na faillissement

Office Centre Son op Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Het doek is gevallen voor Office Centre, waardoor de winkel op Ekkersrijt niet meer open zal gaan voor hun klanten in het midden- en kleinbedrijf.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag werd het faillissement van Office Centre definitief. De keten met kantoorbenodigdheden was sinds maart van dit jaar al failliet, maar er werd nog gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart. Ondanks gegadigden voor een doorstart kwam het niet tot een goed eind.

De winkel op Ekkersrijt (die zichzelf Office Centre Eindhoven noemde) is sinds woensdag 13 april dicht. Klanten worden middels een briefje op de deur met daarop “in verband met een faillissement is deze vestiging gesloten” geattendeerd op de sluiting. De webshop blijft open: de dienstverlening wordt overgenomen door zusterbedrijf Staples.

Meer dan 30 winkels gesloten

De afgelopen twee jaar schreef het bedrijf rode cijfers. In totaal sluiten er 32 winkels en staan 348 medewerkers op straat. De schuld bedraagt volgens het faillissementsverslag, dat ingezien is door Retailtrends, zeventig miljoen euro.

Office Centre verkocht in hun fysieke winkels alles wat nodig is voor op kantoor. Computers, papier, bureaustoelen, pennen, verzenddozen, tape en nog veel meer kantoorbenodigdheden. Ook leverden zij diensten zoals printing en kleinschalige ICT diensten.

Post article

Post article