Oppositie krijgt gevraagde onderzoek naar aanbesteding dorpshuis

De voormalige Sint-Petrus' Bandenkerk, het toekomstige dorpshuis, gezien vanaf het altaar
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl de aannemer zich klaarmaakt om de voormalige Sint-Petrus’ Banden om te toveren tot een dorpshuis, stelt het college van burgemeester en wethouders een onderzoek in naar de aanbesteding. Dit op verzoek van de oppositie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft toegezegd een onderzoek in te stellen. Centraal in het onderzoek staan twee vragen: is de aanbestedingsprocedure rechtmatig verlopen en heeft de gemeenteraad alle gevraagde informatie ontvangen conform wet- en regelgeving? De komende week zal er een offerte van een gespecialiseerd advocatenkantoor op de mat vallen voor het onderzoek.

Daarmee krijgen de oppositiepartijen Dorpsbelang, VVD en Voor U hun gevraagde onderzoek naar de aanbesteding van het dorpshuis. De ingediende motie voor een onderzoek werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 februari ingetrokken. De motie was niet meer nodig nu het college zelf een onderzoek in heeft gesteld.

In een eerder interview met Ons Son en Breugel gaven de oppositiepartijen aan dat wat hun betreft de kous af is als de gevraagde informatie boven tafel is.

Post article

Post article