Son en Breugel samen sterker: hoe staat het er nu voor?

Son en Breugel Samen Sterker overhandigt cheque aan Maxima Oncologisch Centrum
Foto: Son en Breugel Samen Sterker (aangeleverd)

Op 11 en 12 juni 2022 stond het dorp in het teken van Son en Breugel samen sterker: een evenement met vele momenten waarbij de ziekte kanker centraal stond.

Een evenement voor en door de inwoners van Son en Breugel, waarbij bovendien een geldbedrag is opgehaald van 101.050,47 euro. Eén van de doelen van de organisatie is transparantie over de verdeling van het opgehaalde bedrag voor de goede doelen.

Voorafgaand aan het evenement hebben inwoners, vrijwilligers en deelnemers gehoor gegeven aan de oproep om goede doelen voor te stellen. Voor de verdeling van de opbrengst over deze doelen is het protocol Goede Doelen van de stichting gebruikt. Aan de hand hiervan is door de Raad van Advies gecontroleerd dat er sprake is van een juiste verdeling en uitkering aan de goede doelen.

Verdeling

Het bedrag is als volgt verdeeld over de aan kanker gerelateerde lokale, regionale en landelijke goede doelen:

Lokale goede doelBedrag
Bijna Thuis Huis Madelief10.420,87 euro
Lokale projecten voor inwoners, eregasten en kankerpatiënten uit Son en Breugel, waaronder het Zonnebrandproject10.841,73 euro
Regionale goede doelBedrag
Catharina Kanker Instituut18.841,75 euro
Máxima Oncologisch Centrum18.841,75 euro
Inloophuis De Eik18.841,75 euro
Landelijke goede doelBedrag
KWF Kankerbestrijding (donatie vanuit Samenloop Son en Breugel)6.589,00 euro
KiKa9.336,81 euro
Ruby and Rose9.336,81 euro
Totaal101.050,47 euro

Reacties van de goede doelen

De afgelopen maanden heeft het bestuur de verschillende goede doelen bezocht en zijn de bedragen overhandigd. De vertegenwoordigers van deze goede doelen waren zeer verrast en enorm dankbaar voor de toekenning van de prachtige bedragen. Het was hartverwarmend en zeer indrukwekkend te zien hoe hard het geld nodig is en hoe goed het besteed wordt.

Op de website www.sbsamensterker.nl/nieuws en via de eerder geplaatste berichten op social media is terug te lezen waar de verschillende instanties het geld voor gaan inzetten. Dit is voornamelijk gericht op het verbeteren van de behandeling, leefbaarheid en genezing van mensen met kanker.

Het Zonnebrandproject

Het laatste goede doel wat nog onderhanden is, is het Zonnebrandproject. Een project speciaal voor de inwoners van Son en Breugel. Met dit project wil de organisatie van Son en Breugel samen sterker een bijdrage leveren aan het verhogen van de bewustwording voor zon, UV-straling en huidkanker binnen de gemeente Son en Breugel. Huidkanker is namelijk de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

Naast bewustwording wil de organisatie bijdragen aan een gedragsverandering. Hoe? Door ervoor te zorgen dat mensen zich ook daadwerkelijk kúnnen insmeren, op een gemakkelijke en laagdrempelige manier. Om dit te bereiken stelt Son en Breugel samen sterker zonnebrandcrème dispensers beschikbaar op diverse locaties in Son en Breugel waar mensen vaak buiten zijn.

Zonnebrandcrème dispensers bij basisscholen, kinderdagverblijven en sportparken

Met het Zonnebrandproject richt Son en Breugel samen sterker zich specifiek op de basisscholen, kinderdagverblijven en sportparken in Son en Breugel. De organisatie vindt het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust worden van het belang van goed smeren zodra je de zon ingaat. Naast de basisscholen en kinderdagverblijven is specifiek voor de sportparken gekozen omdat daar een groot aantal inwoners van Son en Breugel in de volle zon hun sport beoefenen.

Voor de basisscholen wordt er ook een lespakket beschikbaar gesteld. Met verschillende  communicatiematerialen, waaronder een smeerdiploma en een doe-boekje met opdrachten, wordt het smeren leuk gemaakt en het belang ervan op een speelse manier toegelicht.

Smeren kun je leren

In het voorjaar van 2023, zodra de lente zich weer aandient, ga je dus op diverse plekken in het dorp de zonnebrandcrème dispensers terug zien. Deze zijn te herkennen aan het logo van Son en Breugel samen sterker en worden samen met hoogwaardige kwaliteit zonnebrandcrème beschikbaar gesteld.

Of je nu speelt, sport, werkt of aan het genieten bent: maak gebruik van de zonnebrandcrème dispensers en zorg dat je je goed insmeert. Voor iedereen geldt: smeren kun je leren.

Post article

Post article