Son en Breugel voert ranglijst economische toplocaties van Nederland aan

Ekkersrijt, de economische toplocatie van Nederland
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Na jaren van stijging op de ranglijst van economische toplocaties in Nederland is het Son en Breugel gelukt om op de eerste positie te eindigen. Dit heeft de gemeente voornamelijk te danken aan bedrijventerrein Ekkersrijt.

Bureau Louter oordeelde in hun onderzoek dat Son en Breugel de economische toplocatie is van Nederland. De gemeente laat al jaren een gestage groei zien. In 2017 stond Son en Breugel nog op de tweede plek in een onderzoek dat uitgevoerd werd in samenwerking met Elsevier. Het dorp laat dit jaar (met een 8,5) onder andere Haarlemmermeer/Schiphol (tweede positie met een 8,5), ‘s-Hertogenbosch (derde positie met een 8,3), Amsterdam (vierde positie met een 8,3) en Rotterdam (vijfde positie met een 8,2) achter zich.

De economische toplocatie heeft Son en Breugel te danken aan bedrijventerrein Ekkersrijt. Op het bedrijventerrein zijn belangrijke hightech bedrijven gevestigd zoals Prodrive, Neways en Bakker Magnetics. Ook floreren logistieke bedrijven zoals Rhenus door de ligging van het bedrijventerrein aan de A50, A58 en A2. Door de prestaties van de gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners wordt zichtbaar hoe de lokale economieën zich ten opzichte van elkaar verhouden. Er wordt onder andere naar bedrijventerreinen, kantoren en arbeidsproductiviteit van de inwoners gekeken.

Naast Son en Breugel presteren nog meer gemeentes in de regio bijzonder goed in de ranglijst. Zo staat Eindhoven op de zevende plaats met een 8,2. Op positie 26 staat Eersel met een 7,6, evenals Bladel op de 27ste plaats. Veldhoven (met onder andere ASML) vinden we terug op plek 36 met een 7,5.

Post article

Post article