Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo komt de nieuwbouw van het gemeentehuis er definitief uit te zien

Foto: Inbo - Stam & De Koning

Het gemeentehuis uit 1963 is nodig toe aan vernieuwing. In een presentatie laten de bouwpartners zien hoe ‘de plint’ er eind volgend jaar bij komt te liggen.

Architectenbureau Inbo is samen met bouwpartner Stam & De Koning aan de slag gegaan met het ontwerp van ‘de plint’ (beter gezegd de bibliotheek en de kantoren erboven), de eerste fase van een complete verbouwing van het gemeentehuis. Eerder konden we al een kleine massa impressie krijgen middels ruwe schetsen, maar afgelopen woensdag werd de commissie algemene zaken bijgepraat over het definitieve ontwerp.

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Op de begane grond komt ruimte voor detailhandel zoals kledingwinkels van ongeveer 250 vierkante meter. Op de eerste etage komen kantoren voor ambtenaren. Het worden geen traditionele kantoren, maar grote ruimtes die ingericht zijn als flexplek. Deze ruimtes worden gelijk geschikt gemaakt voor ombouw naar ongeveer negen appartementen, mocht dit in de toekomst nodig zijn. Ook komt er een derde verdieping, dat wat minder groot wordt dan de overige verdiepingen om ruimte te geven voor omwonenden.

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Op het dak komt een ‘groen dak’. De daktuin vormt het uitzicht van de appartementen grenzend aan het plan. De inrichting en vormgeving van dit uitzicht zal met de omwonende worden besproken en verder worden vormgegeven. Door het dak groen aan te kleden komt dit het zicht ten goede voor zowel omwonenden als ambtenaren.

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Foto: Inbo – Stam & De Koning

In totaal investeert de gemeente zo’n 3,5 miljoen euro voor de nieuwbouw. De gemeente wil geen externe partner aantrekken voor de bouw van de winkels op de begane grond, maar na de bouw kan alsnog besloten worden om de vierkante meters van de hand te doen. Ook komt er geen ondergrondse parkeergarage onder het nieuwe gedeelte zoals geopperd door diverse lokale partijen, wat niet nodig zou zijn door het aankopen van 33 ondergrondse parkeerplaatsen in omliggende parkeerkelders.

Foto: Inbo – Stam & De Koning

Foto: Inbo – Stam & De Koning

In oktober zullen ambtenaren verhuizen naar het oude pand van de Vijverberg, zodat eind 2017 de bouw kan beginnen. Wil je meer zien? Bekijk de presentatie die Inbo gegeven heeft aan de commissie algemene zaken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play