Zomerspektakel, Kindervakantiespelweek en Tower Festival ook geschrapt

Tower Festival 2018
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Nadat meerdere evenementen al moesten kiezen voor afgelasting in verband met de coronacrisis is de lijst nu nog groter geworden. Naast de ELE Rally, de Avond Wandel 4-Daagse en de kermis zal er dit jaar ook geen Zomerspektakel, Kindervakantiespelweek en Tower Festival plaatsvinden.

Zomerspektakel

Het zomerspektakel georganiseerd door JC-Oase kan geen doorgang vinden. Het evenement dat gepland stond op zaterdag 27 juni is verzet naar zaterdag 26 juni 2021.

“We hadden voor 27 juni weer een mooie dag gepland staan voor de basisschool leerlingen,” zegt de organisatie. “Door de huidige regelgeving omtrent evenementen hebben wij als organisatie besloten om geenrisico’s op te zoeken en het zomerspektakel 2020 op 27 juni 2020 niet door te laten gaan.”

Kindervakantiespelweek

De organisatie van de kindervakantiespelweek die gepland stond van maandag 17 augustus tot donderdag 20 augustus was ook genoodzaakt om een jaar uitstel te hanteren. In 2021 zal het plaatsvinden van 30 augustus tot 2 september.

“Nu moeten wij iedereen laten weten dat de Kindervakantieweek Son (KVS) niet door kan gaan,” zegt de organisatie op hun website. “Als KVS zijn we vergunningsplichtig en in onze KVS week zijn evenementen waarvoor een vergunning nodig is, nog niet toegestaan. Ook wij staan als werkgroep achter de beslissing die door de overheid is genomen. Covid-19 moet tegengehouden worden, hoe vervelend deze regels nu ook zijn. Voor veel kinderen was deze week een uitje geweest, een heerlijke uitlaatklep na een paar moeilijke maanden die zo anders waren dan anders.”

Tower Festival

Ook het Tower Festival dat eigenlijk op zondag 13 september haar twaalfde editie zou kennen gaat niet door en wordt doorgeschoven naar de editie van 2021.

“Na ampel beraad heeft de organisatie van het Tower Festival een lastig besluit moeten nemen namelijk, dat er in 2020 geen Tower Festival zal worden georganiseerd. Vanwege de crisis die ons treft en waar dus ook ondernemend Nederland door wordt getroffen vinden wij het niet ethisch om nu bij deze getroffen bedrijven aan te kloppen voor sponsoring. Daarnaast weten we niet eens of we in september wel een vergunningsplichtig evenement mogen organiseren.”

Post article

Post article