Search
Close this search box.

Nieuwbouw school BuitensteBinnen 7 ton duurder dan begroot

Impressie nieuwe school in Breugel: BuitensteBinnen
Foto: en-en

Bouwkosten stijgen wereldwijd, waardoor de gemeente meer krediet beschikbaar moet stellen voor de nieuwbouw van BuitensteBinnen en verbouw van de Bloktempel.

De gemeente had 4 miljoen euro begroot voor de nieuwbouw van BuitenseBinnen, die moet verrijzen op de plek waar basisschool de Krommen Hoek stond. Door een stijging aan bouwkosten moet daar in totaal 15% bovenop.

Gemeente Son en Breugel: “Daarnaast spelen er nog een aantal specifieke zaken waar extra krediet voor nodig is, zoals verlenging van tijdelijke huisvesting voor BuitensteBinnen en aanpassingen aan de openbare ruimte. Het gaat om een extra gevraagd krediet van 766.905 euro voor BuitensteBinnen.”

De gemeenteraad krijgt binnenkort een voorstel om aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van BuitensteBinnen. Het gaat hierbij om 589.696 euro voor de overschrijding van aanbesteding, 55.000 euro voor de verlenging van de tijdelijke huisvesting en 122.209 euro voor de aanpassingen aan de openbare ruimte.

Ook stijging voor Bloktempel

Ook moeten er financiële voorzieningen worden getroffen voor de verbouwing van basisschool de Bloktempel. In totaal gaat het om 417.167 euro.

336.167 euro gaat naar de verwachte overschrijding van de bouwkosten, 30.000 euro voor voorzieningen voor waterberging bij de Bloktempel en 50.000 euro voor aanpassingen aan de Brink bij de Ruimte voor fietsparkeren.

De gemeenteraad krijgt een voorstel om het college toestemming te geven voor een overschrijding van maximaal 15% van de investeringskosten ten behoeve van aanpassingen aan de openbare ruimte.