Sporthal de Landing nog enkele weken dicht om plafondplaten

Volleybalclub Pieter Brueghel Abraham en Sarahtoernooi
Foto: Joris Toonen

Sportverenigingen en scholen die gebruik maken van de Landing moeten voor de komende weken nog ergens anders gaan sporten.

Wethouder John Frenken deelde mee aan de commissie burgerzaken dat sporthal de Landing nog enkele weken gesloten zal blijven. De plafond- en gevelplaten moeten opnieuw bevestigd worden, wat enige tijd kan duren. De sporthal ging op 4 oktober op slot, nadat beheerder Jacqueline Kuijpers loshangende plafondplaten ontdekte in de hal. Hierdoor konden mogelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

Na onderzoek blijkt dat de plafondplaten en gevelplaten in de zaal ondeugdelijk zijn bevestigd. De ondeugdelijke bevestiging van de platen komt op de lijst met andere ondeugdelijke zaken waar de Landing mee kampte. “Je kunt wel zeggen dat het gebouw scheef geland is,” zei wethouder Frenken. Alle politieke partijen waren zichtbaar geschrokken van het nieuws. De gemeente is aan het kijken wie aansprakelijk is voor de schade.

Het niet kunnen gebruiken van de sporthal zorgt voor een flinke uitdaging. Beheerder Jacqueline Kuijpers is met de sportverenigingen in gesprek gegaan om hen bij te praten en gaat samen met hen kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo ondervond handbalvereniging Apollo afgelopen weekend al hoe problematisch het plots sluiten van de hal kan zijn. Wat de basisscholen in de tussentijd moeten doen voor de gym is ook nog niet duidelijk.

Post article

Post article