Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vestzak krijgt 49.000 euro subsidie voor verbeteringen

Vestzak Vestzaktheater
Foto: Ons Son en Breugel

Met de komst van extra functionaliteiten voor het Vestzak zijn een hoop aanpassingen nodig om de deuren open te houden tot het nieuwe dorpshuis klaar is.

In totaal zal 49.075 euro geïnvesteerd worden in het Vestzak, zoals het theater als tijdelijke dorpshuis nu genoemd wordt. Het gaat hierbij om het aanpassen van de rolstoelhelling en de trap (9.350 euro), extra tafels en stoelen (9.885 euro), een nieuwe AED (2.415 euro) en een electronisch toegangssysteem (2.425 euro). Ook krijgt het Vestzak 25.000 euro extra subsidie voor verbetering van de liquiditeit en enige extra kosten.

De extra kosten zijn nodig omdat het Vestzak met de komst van de bibliotheek en Ontmoet & Groetplein extra bezoekers ontvangt. Het huidige bestuur zal plaats maken voor een nieuw bestuur en volgens de gemeente willen zij de zaken op orde overdragen. Hoewel er natuurlijk plannen zijn om een nieuw dorpshuis in te richten. “Een paar jaar gaat het sowieso duren,” zei burgemeester Hans Gaillard over de extra subsidies.

Volgens de burgemeester is het Vestzak niet zelfvoorzienend en zijn extra investeringen nodig om de deuren open te houden. Uit onderzoek van Ernst & Young zou zijn gebleken dat er 25.000 euro extra nodig was om de liquiditeit (de mate waarmee aan betalingsverplichtingen kan worden voldaan) op peil te houden. De zaal van het Vestzak is niet zelfvoorzienend, waardoor subsidie vanuit de gemeente nodig is.

Het is niet de eerste keer dat het Vestzak extra geld krijgt voor aanpassingen. In 2015 werd er al 125.000 euro extra geïnvesteerd voor een podiumlift, extra opslagruimte en verbeteringen aan het gas en electra. In 2016 werd er voor 4.000 euro aan nieuwe stoelen gekocht. Ook werd in totaal 130.000 euro gespendeerd aan het Vestzak voor de verhuizing van de bibliotheek (waarvan 40.000 euro later werd gecommuniceerd).