Search
Close this search box.

Aanbesteding de Bongerd start, nog altijd geen plan voor de Landing

De Bongerd Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl er volop gewerkt wordt om in Breugel een nieuwe Bongerd te bouwen, bungelt de Landing lager op het priotiteitenlijstje.

In Breugel moet in 2023 de deur geopend worden van een gloedjenieuwe sporthal. Sporthal de Bongerd gaat tegen de vlakte om voor 9,2 miljoen euro opnieuw opgebouwd te worden. Een op zichzelf staand, prominent gebouw die voldoet aan NOC*NSF eisen.

Wethouder Jos de Bruin (Dorpsvisie) was maar wat trots om vandaag aan de gemeenteraad te laten weten dat de aanbesteding gestart is. De gunnigsfase van drie maanden gaat daarmee in. In september moet dan bekend worden wie de opdracht krijgt en kunnen de eerste schetsen gemaakt worden. Naar verwachting moeten in december 2021 of januari 2022 de eerste beelden beschikbaar komen.

Nog geen oplossing

Ondertussen blijft sporthal de Landing een zorgenkindje. De energiekosten voor de Landing zijn in de kadernota benoemd als structurele kostenpost van 30.000 euro per jaar. Er is al eerder gepoogd om de met onkunde geïnstalleerde klimaatbeheersing in het gebouw onder controle te krijgen.

“De installatie bevindt zich direct onder het dak en zal eventueel via het dak vervangen moeten worden,” zegt wethouder Jos de Bruin. Ook het dak en de plafondplaten blijven een heikel punt waar nog geen oplossing voor is gevonden.

De gebruikers van de Sonse sporthal zijn inmiddels al tweemaal bijgepraat sinds Ons Son en Breugel kritische vragen begon te stellen. “We hebben met de gebruikersdelegatie besproken dat er momenteel een onderzoek plaatsvindt naar onder andere de problemen met het dak(constructie) en de klimaatbeheersing,” aldus de Bruin.

“Omtrent de nog op te pakken werkzaamheden is een prioriteitenlijst opgesteld. De werkzaamheden zullen zoveel als mogelijk in de vakantieperiodes worden uitgevoerd.”