Gemeenteraad neemt afscheid van vertrekkende raadsleden

Burgemeester Hans Gaillard spreekt de vertrekkende raadsleden toe in de raadzaal
Foto: Ons Son en Breugel

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, zo ook voor de vertrekkende raadsleden Camille Limpens, Marco Pulles, Peer Spooren en Eef van Turnhout.

Voordat de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad van start zou gaat stond burgemeester Hans Gaillard stil bij de raadsleden die niet terug zullen keren. Na een kleine terugblik op de afgelopen vier jaar bedankte hij hen voor hun jarenlange inzet.

Camille Limpens

CDA fractievoorzitter Camille Limpens gaf voor de verkiezingen al aan geen nieuwe zetel te ambiëren. Hij begon zijn politieke carrière als burgerlid, om in 2014 als volwaardig raadslid aan de slag te mogen. Camille bemoeide zich vanaf het begin af aan al met grondgebiedzaken. In 2018 werd hij fractievoorzitter van het CDA.

Marco Pulles

De raad neemt ook afscheid van Marco Pulles. Zijn partij (VVD) haalde niet genoeg zetels om Marco terug te laten keren in de nieuwe gemeenteraad. Marco zette zich sinds 2016 als raadslid in, als vervanger van Annelies Verschuren. Daarvoor kon hij ervaring op doen als burgerlid namens zijn partij.

Peer Spooren

Voor de verkiezingen besloot Peer Spooren zich af te splitsen van het CDA om Hart Voor Son en Breugel te beginnen. De partij haalde echter onvoldoende stemmen om in de nieuwe raad terug te keren. Ook Peer begon zijn politieke carrière als burgerlid, om in 2018 als volwaardig raadslid zijn zetel in de gemeenteraad te bezetten.

Eef van Turnhout

Eef van Turnhoutmaakt plaats voor nieuwe politieke krachten vanuit zijn partij Dorpsbelang. Eef zat sinds 2010 in de gemeenteraad. In november 2017 stapte hij uit de raad, omdat hij de vertrekkend wethouder Robert Visser opvolgde. Toen de nieuwe raadsperiode in 2018 aanbrak kwam hij opnieuw in de gemeenteraad, waar hij zich vooral druk maakte om grondgebiedzaken.

Koninklijke onderscheidingen

Onder de vertrekkende raadsleden schaarden Elly Brocken (Dorpsbelang), Willem Buurke (PvdA/GroenLinks), Theo Groenemans (Dorpsvisie) en Kees Vortman (VVD) zich ook. Burgemeester Hans Gaillard stond bij hen iets langer stil, omdat zij een Koninklijke onderscheiding opgespeld kregen. Niet alleen voor hun raadswerk wat minimaal twaalf jaar bestreek, maar ook voor hun vrijwillige inzet op andere vlakken.

Lintje voor Kees Vortman, Elly Brocken, Theo Groenemans en Willem Buurke

Post article

Post article