Burgemeester reikt vrijwilligerspenning uit aan Marcel Heijmans

Nieuwe voorzitter handbalvereniging Apollo Marcel Heijmans
Foto: Reza Karimidouna/FotoReza

Op vrijdag 16 juli 2021 heeft burgemeester Hans Gaillard de vrijwilligerspenning uitgereikt uit aan dorpsgenoot Marcel Heijmans.

Marcel Heijmans (38 jaar) is al ruim 20 jaar actief als vrijwilliger bij handbalvereniging Apollo. Marcel Heijmans is in 1995, op 12-jarige leeftijd, lid geworden van Handbalvereniging Apollo in Son en Breugel. Deze vereniging heeft nu ongeveer 125 leden.

Naast speler, momenteel bij Heren 2, vervult hij vanaf 1998 diverse vrijwilligersactiviteiten voor de vereniging. Hij is wekelijks vele uren in touw voor Apollo. Vanaf 1998 tot op heden fungeert hij als trainer/coach van in de loop der tijd wisselende teams, zoals Jongens A , Heren 1 (al 10 jaar), Meiden A, Dames 1 en de Recreantengroep.

Zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit de training voorbereiden en verzorgen, wedstrijden voorbereiden, coachen en evalueren (1 keer per week). In mei 2000 behaalde hij het diploma training geven. Zijn ervaringen als trainer en de vergaarde kennis dankzij de opleiding hiervoor, deelt hij graag; onder andere door het in 2019 geven van een presentatie over trainingsopbouw en enthousiasmeren. Daarnaast regelt hij ook trainers en coaches voor de diverse teams.

Hij is ook medeorganisator en kartrekker van het schoolhandbaltornooi, dat enkele malen heeft plaatsgevonden. Ter voorbereiding en promotie op het toernooi worden ook gastlessen gegeven op diverse basisscholen. Marcel Heijmans regelt hierbij de meeste zaken, zoals planning en promotiemateriaal.

Vanaf september 2017 is hij voorzitter. Buiten de gebruikelijke bestuurlijke taken heeft hij zich ook in het bijzonder ingezet om de plaatselijke verenigingen te laten samenwerken rond de nieuwbouwplannen van De Bongerd.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich op enig terrein van het maatschappelijk leven belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking Oorspronkelijk zou de uitreiking al rond afgelopen jaarwisseling plaatsgevonden hebben, maar door de coronamaatregelen is dat uitgesteld.

Eerder ontvingen dorpsgenoten Flip Spooren, Henk Hutten, Joop van Kempen, Angélique Hubers, Maaike van Kempen, Diana van der Looij, Wim van Hout, Martien Hettelder en Ad van den Hurk de vrijwilligerspenning.

Post article

Post article